Nic salter dämpar ditt röksug under semestern

Om du är som jag och försöker lägga ner rökning vill jag tipsa om ett bättre alternativ. När man är ute och reser är det verkligen besvärligt att ha med sig cigaretter överallt som dessutom luktar illa. Numera använder jag istället diskreta och rökfria hjälpmedel i form av vaping podsystem istället. Dessa använder sig av Nic Salter som innehåller nikotin dock inte tobak. Vilket gör att du kan trappa ner på vanliga rökningen och samtidigt kunna få hjälp med att minska nikotinsuget. Nikotinsalter (eller Nic Salter som det även kallas) är en typ av naturlig form av nikotin som urvinns ur tobaksblad. För att sammanfatta det är nic salter e-juicer det mest effektiva sättet att leverera nikotin till din kropp. Ett stort antal gamla rökare anser att nic salter ger en mer tillfredsställande upplevelse. Dessa e-juicer med nikotinsalt är lättare att andas in tack vare deras förmåga att tas upp av kroppen. Detta är en av många anledningar till att fler användare ansluter till podsystem med nic salter jämfört med att fortsätta röka traditionella cigaretter.

Nic salter som ett alternativ till vanlig rökning

En av de stora fördelarna med nic salter är att du kan få den utan tobakssmak och istället med t.ex. mentol som är en storfavorit hos många tidigare rökare. Nu i samband med att mentolcigaretter förbjudits i Sverige är det bra läge att övergå till ett tobaksfritt alternativ och bli av med cigaretter en gång för alla. Till skillnad från övriga mer komplicerade e-cigaretter som kan ta tid att förstå sig på är podsystem mycket lättare särskilt för nybörjare vilket jag själv är. Nicsalt ger dig en lättare start in i vapevärlden som tidigare rökare och funkar bäst med enkla podsystem som blivit populära som startpaket. Podsystem är en relativt ny typ av e-cigarett som är lätta att använda vilket gör dem idealiska för de som inte är erfarna inom vape sedan tidigare.

Speltips inför semestern

Nu närmar det sig återigen semestertider och vad är roligare än att kunna spendera restiden med roliga kortspel med vänner & familj? Utöver traditionella kortspel finns även olika spännande kortspel med frågesportsquizar. Ett populärt sådan heter Trivial Pursuit. Kortspelet är fyllt med massa nya aktuella ämnen som utöver underhållningsvärdet även håller dig allmänbildad. Utmana dina nära och kära med detta roliga spel där man kan testa allmän fakta och samtidigt imponera på sitt umgänge! För dem med koll på omvärlden så är Trivial Pursuit definitivt ett spel att rekommendera.

Min egna resa är iaf inbokad och det blir till viss del med tågresande men även vanligt flyg & hotell i sommar. Genom att använda mig av kampanjer till mitt flyg lyckades jag spara pengar på bokning av flyg + boende. Jag brukar oftast bila när jag reser genom Europa men just detta år hade jag en något kortare semester och det var därför mer lämpligt med flyg i första hand.

Speltips under semestertider

Om ni är som jag så älskar ni att spela spel under den dödtid som brukar uppstå till och från under semesterns gång. Det är så enkelt att komma igång och man har oftast svårare att sätta stopp för att hinna med allt annat som är planerat under semesterns gång. Här nedanför får ni några exempel på mina favoritspel som brukar utövas när jag är på resande fot med vänner eller familjen:

Bridge: är ett mycket populärt kortspel. I själva verket finns det redan etablerade bridgeklubbar runt om i världen, bl.a. i universitetsområden. För att spela Bridge använder man sig av strategi, logik, skicklighet och kommunikation. Dvs det är inte turen som är den största faktorn i detta spel. Läs mer här

Canasta: ett strategiskt spel med ursprung från Centralamerika som var väldigt populärt under mitten av 1900-talet. Spelet består oftast av minst fyra personer och använder sig av två vanliga kortlekar. Läs mer här

Till mina senaste två resmål har jag använt mig av olika kampanjer på hotell för att få ett reducerat pris på mitt boende med både familj eller när jag rest iväg på kortare weekends med vänner. Detta till de tillfällen då jag skräddarsytt mitt egna resmål. När jag rest runt med familjen föredrar jag dock oftast att boka billig charter med Apollo där jag oftast får ta del av bra erbjudanden och rabatter som passar mina behov. Att boka in all inclusive underlättar även ytterligare då man slipper jaga restauranger eller tillaga maten själv till hela familjen. Det ger ju mer tid över till kortspel och annat kul! 

:)

Spelkväll

Att ha en spelkväll med hela familjen är roligt, lärorikt och samtidigt ett bra tillfälle att komma familjen närmre. Detta är inte bara ett bra sätt att säkerställa tid ihop med familjen utan även ett bra knep för dig som vill få dina barn (tonåringar) att kommunicera med dig. Med rätt spel kan det bli riktigt kul! När spelen blir populära inom familjen kommer dina barn även att vilja spela dessa spel med sina syskon vilken i sin tur leder till att du kan få annat gjort i hemmet. Nedan hittar du ett urval av spel som hela familjen kommer att älska.

Dominion – Kortbaserat strategispel med medeltidstema

Vem svarar först? – Frågespel med lätta frågor som blir svåra på grund av telegramkorta ledtrådar

Creationary – Legospel där man antingen bygger själv eller gissar vad andra bygger.

Under cover i Europa – En spelare i taget får ”gömma” sig i ett land bland (länderna är i form av landskort med basinformation), och de andra ska gissa sig fram med hjälp av frågekort.

Kalaha

Kalaha spelet kommer som nummer 2 på min lista av bästa brädspel. Brädspelet har ett spelplan bestående av tolv små och två stora gropar. Spelet börjas genom att samtliga stenar lyft upp ur ena ‘gropen’ och fördelas med en kula i varje grop. Om den sista stenen hamnar i den egna Kalaha där det finns några kulor kvar, får spelaren göra ytterligare ett drag. Om den sista kulan hamnar i en tom grop på den egna sidan och det finns minst en kula i gropen mitt emot, avslutas draget med att både den sista stenen och samtliga stenar i gropen mitt emot läggs direkt i spelarens egen Kalaha.

Kubb

Solen har tittat fram och jag tänkte tipsa om ett roligt sällskapsspel nämligen kubb. Kubb är ett uppskattat utomhusspel för större sällskap (minst 4 personer). Sedan 90-talet har det varit ett mycket populärt tidsfördriv i Sverige under sommarmånaderna. Även om sommaren snart är slut så kan man fortfarande passar på med lite utomhusaktiviteter.

Spelet går ut på att man delar in sig i två lag och sedan ställer sig på varsin planhalva. Laget som börjar spela tar alla sina kastpinnar och försöker fälla ner motståndarens kubbar med hjälp av att kasta pinnarna mot rätt riktning. Om lagets egna kubbar ligger på spelplanen får man ställa sig bakom dessa och kasta. Om motståndarlaget har kubbar på spelplanen måste dessa fällas innan man ger sig på de kubbar som står på deras linje. Kubbarna på planen som fällts är ute och placeras på sidan av spelplan. När hela motståndarlaget kubbar är fällda är det kungens tur att bli nedfälld och den som fäller honom först har vunnit. Råkar man fälla kungen innan alla de andra kubbarna är spelet förlorat.

Uno

Världens mest sålda familjespel heter Uno och har alltid varit en hit bland alla familjer. Kortspelet går ut på att vinnaren ska bli av med alla sina kort först genom att matcha siffror eller färger. Du kan även använda olika specialkort mot dina motspelare. När du bara har ett kort kvar får du inte glömma att ropa ”UNO”! Det som är bra med detta sällskapsspel är att man kan vara upp till 10 personer när man spelar vilket är riktigt bra när man är ett större sällskap. Kortspelet finns att köpa i nästan alla leksaksaffärer och på nätet 

:)

Lek och spel

Välkomna till spelbloggen! Brädspel i all ära men ibland vill man även kunna ta med sig sitt spel när man sitter på tunnelbanan eller i bussen, då är mobilspel (appar) ett riktigt bra alternativ. Här kommer jag att skriva om månadens hetaste spelappar och även tipsa om populära familjespel.