Speltips under semestertider

Om ni är som jag så älskar ni att spela spel under den dödtid som brukar uppstå till och från under semesterns gång. Det är så enkelt att komma igång och man har oftast svårare att sätta stopp för att hinna med allt annat som är planerat under semesterns gång. Här nedanför får ni några exempel på mina favoritspel som brukar utövas när jag är på resande fot med vänner eller familjen:

Bridge: är ett mycket populärt kortspel. I själva verket finns det redan etablerade bridgeklubbar runt om i världen, bl.a. i universitetsområden. För att spela Bridge använder man sig av strategi, logik, skicklighet och kommunikation. Dvs det är inte turen som är den största faktorn i detta spel. Läs mer här

Canasta: ett strategiskt spel med ursprung från Centralamerika som var väldigt populärt under mitten av 1900-talet. Spelet består oftast av minst fyra personer och använder sig av två vanliga kortlekar. Läs mer här

Till mina senaste två resmål har jag använt mig av olika kampanjer på hotell för att få ett reducerat pris på mitt boende med både familj eller när jag rest iväg på kortare weekends med vänner. Detta till de tillfällen då jag skräddarsytt mitt egna resmål. När jag rest runt med familjen föredrar jag dock oftast att boka billig charter med Apollo där jag oftast får ta del av bra erbjudanden och rabatter som passar mina behov. Att boka in all inclusive underlättar även ytterligare då man slipper jaga restauranger eller tillaga maten själv till hela familjen. Det ger ju mer tid över till kortspel och annat kul! 

:)